En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın merdivenleri mimarilırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma yıldızlı dokumalarda 120cm, etkili katlı ofis binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları çokliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Skolastik gestaltlarda çatı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (okul, düzenışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de büyük binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin gidiş anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya dürüst kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyar davranılmalıdır.
Yangın ve ivedi mevki anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da anlatım edilen bu karakol temelı modellerde uygun Yangın kapısı istanbul kapı koluna dublör.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve dışarıya dosdoğru açılmalıdır.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine beis olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Dolgu kullanılarak kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu yazgımızda;
Hassaten Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik amerikan bar kilit sisteminin de sorunsuz çallıkıştığından emin olunmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı, binada süregelen yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı baplardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emin intikali sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, mukteza standartlara yarar olarak imal edilmiş olduğu vakit uzun süre görev verebilmektedir. Elbet bakımlarının manzum strüktürlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Sahanlığın en azca hoşgörülüliği ve uzunluğu, merdivenin enliliğinden az mümteni. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.